Пари винаги има, това е лесният отговор, но оттам нататък отиваме

...
Пари винаги има, това е лесният отговор, но оттам нататък отиваме
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Задаващата се конфигурация в НС не е в полза на минималната заплата

" Пари постоянно има, това е лесният отговор, но оттам нататък отиваме на това по какъв начин се дефинира минималната работна заплата. В закона написа, че тя би трябвало да е равна на 50% от междинната работна заплата. Това беше един запис в закона, който беше изработен преди 2 години. Той беше по предложение на Българска социалистическа партия, то беше и по-добро, само че го скапаха в пленарната зала. Има европейска инструкция за установяване на съответна минимална работна заплата ", каза президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов  Димитър Манолов Роден на 23 август 1958 година в гр.София. Завършва междинното си обучение в 35-та гимназия с преподаване в студиото на " Денят ON AIR ".

Той показа, че когато работодателите скачат против тази инструкция, КТ " Подкрепа " също скача.

" Абсурдно е ние да реализираме единодушие. Но това, което ни сплотява и едните, и другите е, че в механизма за установяване на минималната работна заплата би трябвало да има повече благоприятни условия за договаряния сред нас с работодателите. Тук огромният проблем е, че по тази казуса ние сме недоговороспособни. Ние не сме в положение да произведем артикул. Ако употребяваме по-съвременни данни, ще получим други цифри, разнообразни от това, което държавното управление е планувало като минимална работна заплата ", добави Манолов за Bulgaria ON AIR.

Самият той не е оптимист за идните избори.

" Не знам до каква степен политиците са в положение да излъчат устойчиво ръководство. Очертаващата се настройка не е в интерес на минималната работна заплата. С " Възраждане " никой не желае да приказва по тези тематики. Не знам " ИТН " каква позиция биха заели, тъй като не сме имали сходни разисквания с тях, те са с доста многообразен политически профил, мъчно е да се допусна реакцията им ", акцентира президентът на КТ " Подкрепа ".

По думите му служебен кабинет не може да реши казуса.

" Размерът на минималната работна заплата за другата година би трябвало да бъде избран през септември тази година. А всички помним какво се случи с бюджета за настоящата година. На фона на всичко, което се задава, размерът на минималната работна заплата няма да е най-големият проблем. Политическата неустойчивост е нездравословна за страната ", добави Димитър Манолов  Димитър Манолов Роден на 23 август 1958 година в гр.София. Завършва междинното си обучение в 35-та гимназия с преподаване.

Според него ВУЗ-овете имат задоволително аргументи за митингите: " Разбирам ги, на тяхно място най-вероятно щях да постъпя по същия метод. Само не разбрах за какво те потеглиха на борба с нас. Това е налудничаво, имаше хора, които затрудняват естествения диалог ".

" Идеята е изборите да бъдат сведени до противоборство на твърдите ядра, за меките периферии си измислиха всевъзможни политически планове, герои вървят и приказват по какъв начин ще ни оправят ", безапелационен бе той.

Манолов призна, че миньорите са обезпокоени за работата си.

" Това са хора, на които децата учат, хора, които са теглили заем, с цел да си свършат една или друга работа. Направили са си виталния проект и внезапно идва някой и им го обърква. Най-големият проблем е, в случай че това нещо, за което се приказва, се случи. Тук не приказваме единствено за директно заетите в ТЕЦ-овете и мините, които са към 13-14 хиляди индивида, а приказваме и за веригата за доставки, по която са над 120 хиляди души ", коментира президентът на КТ " Подкрепа ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР